Happy wedding anniversary!
Huwelijksjubilea

sep 2 2022

De trouwdatum kiezen: hoe doe je dat?

Ieder bruidspaar vraag ik ernaar: de trouwdatum. Is die speciaal of praktisch gekozen? Ik hoor beide antwoorden eigenlijk best vaak. Als de datum een speciale is (bijvoorbeeld omdat het een palindroom is, of al een jubileum vertegenwoordigt), lijkt de keuze vaak iets makkelijker. 

Maar makkelijk is het kiezen van de goede datum niet, dat heb ik wel geleerd. Dus hoe kies je nou een goede trouwdatum?

Eerst wat achtergrondinformatie: Gemiddeld trouwt de laatste jaren ongeveer een derde van de stellen op een vrijdag en zijn de maanden mei, juni en september het populairst. Op speciale data, zoals Valentijnsdag, trouwen meer mensen dan gemiddeld en lijkt de dag van de week minder van belang. Dit blijkt uit cijfers van het CBS (via cbs.nl). De populairste trouwmaanden zijn dus mei, juni en september (vandaar ook deze blog op deze datum ;-)). 

Als jullie dus van plan zijn om te gaan trouwen en nog niet precies weten wanneer, dan help ik je graag met de volgende tips!

1. Kies je seizoen

Je ziet de plaatjes al voor je: een stralende zon met bijbehorende blauwe lucht, het strand en de ruisende zee (ons mooie Zeeland!). Of je kiest voor een warme herfstbruiloft tussen de bossen. Of juist dat Winter Wonderland. 

Daaruit blijkt eigenlijk al dat je een voorkeur hebt, die ook van belang is voor de keuze of je binnen of buiten je liefde wil vieren en wil trouwen. De sfeer die je zoekt. Die is bepalend en stem je keuze daar dus op af!

2. Kies je dag

Heb je de eerste selectie gemaakt, dan is het goed om na te denken over de dag waarop je wil trouwen. Alle dagen van de week zijn geschikt om te trouwen (even afhankelijk van je wensen en budget). Maar de populairste zijn toch wel de vrijdag en zaterdag. Weekenden zijn populair, omdat de meeste mensen dan vrij zijn en/of de volgende dag niet aan het werk hoeven. 

3. Kies je ‘partners’

Natuurlijk zijn jullie de aller-belangrijkste mensen op jullie grote dag! Maar om die droombruiloft te realiseren, zoek je ook de samenwerking met de fotograaf, BABS/trouwambtenaar en locatie waarbij jullie je het beste voelen. Check dus naast je eigen (werk)agenda ook hun beschikbaarheid!

4. Kies jullie dierbare gasten

Onmisbaar tijdens jullie mooiste dag zijn jullie dierbaren. Mocht een van hen gezondheidsproblemen hebben, dan kan dat een overweging zijn om je trouwdatum praktisch(er) te kiezen.

Zijn jullie van plan om middenin de zomer te trouwen of in de decembermaand? Hou dan rekening met de aanwezigheid van kinderen (vakanties) en feestdagen. Het is niet voor niets dat de meeste bruiloften in mei, juni en september plaatsvinden. Al weet ik uit ervaring dat oktober inmiddels ook in opkomst is!  ;-).

Wat is de beste maand om te trouwen?

De beste maand om te trouwen? Dat is dus een heel persoonlijke vraag! Maar ik hoop dat ik jullie met deze tips heb kunnen helpen om voor jezelf te bepalen wanneer het voor jullie het beste moment is om te trouwen!

Als ik met jullie mee kan denken, stuur me dan een berichtje!

Margot den Toonder, Maritales
Love Story Wedding Preparations

Latest Articles

Best Wedding Themes

All Demos Included

With Wedding WordPress Theme you will have everything you need to create a memorable and enchanting online presence. Start create your dream wedding site today.

Best Wedding Themes

All Demos Included

With Wedding WordPress Theme you will have everything you need to create a memorable and enchanting online presence. Start create your dream wedding site today.

Shop now our wedding registry, help us to achieve our dreams !

Our Contacts

ADDRESS

1080 Brickell Ave - Miami

United States of America

EMAIL

info@wedding.com

PHONE

Sarah +1 473 483 384

Jane +1 395 393 595

Follow us

Request a Quote

Find out first how much you can go to spend and ask us for more information on our contact page.

Contact Us

Let's Get in Touch

Fout: Contact formulier niet gevonden.