Happy wedding anniversary!
Huwelijksjubilea

dec 12 2021

Welke taal van de liefde spreek jij?

Laten we eens echt persoonlijk worden!

Tijdens mijn gesprekken met bruidsparen, vraag ik het heel vaak: Hoe uit jij jouw liefde voor de ander? Ik ben er zelf wel achter dat we daarin echt allemaal hartstikke verschillend zijn en dat dat nogal eens voor misverstanden (en irritaties?)  kan zorgen.

Zelf spreek ik mijn liefde niet zo snel uit. Ik voel het natuurlijk echt wel, maar ik uit het bijvoorbeeld door veel voor de ander te doen/zorgen, hoe graag ik misschien ook praat :). Van de vijf liefdestalen die er zijn, past bij mij dus het eerste die van ‘hulpvaardigheid’. Dat betekent niet dat ik niets van de andere ‘liefdestalen’ gebruik, hoor. De scheiding is niet heel strikt. Als je de korte omschrijvingen van de vijf zogenoemde liefdestalen leest, die Gary Chapman heeft ontdekt en beschreven, herken je dat misschien ook wel.

Liefdestaal 1. Positieve woorden

Als je deze liefdestaal spreekt, voel jij je gewaardeerd als de allerleukste je complimentjes geeft of bemoedigende of vriendelijke woordjes aan je uitspreekt. ‘Ik weet dat je het kunt!’ of ‘Je ziet er mooi uit vandaag’, bijvoorbeeld. De andere kant kan betekenen dat je ook erg last kan hebben van beledigingen of andere vervelende opmerkingen.

Liefdestaal 2. Tijd en aandacht

Samen zijn. En dan échte tijd en aandacht voor elkaar hebben. Dat is met stip op een het aller- belangrijkste voor je, als deze taal van de liefde door jou wordt gesproken. Als je in gesprek bent met je geliefde, terwijl die afgeleid wordt, word je daar niet blijf van. Als hij/zij een afspraak niet nakomt, vind je dat ook heel vervelend.

Liefdestaal 3. Cadeautjes

Zowel het geven als krijgen van cadeautjes is fijn. Maar als je deze specifieke liefdestaal spreekt, word je hart toch wel erg blij van het ontvangen van een cadeautje. Het gaat er dan helemaal niet om of het een groot gebaar is of een klein pakje: het punt is dat je geliefde aan je heeft gedacht toen je niet samen was en dat hij/zij moeite voor je deed om iets passends voor je te vinden en je te verrassen. Een onpersoonlijk cadeau, kun je dan ook juist als kwetsend ervaren.

Liefdestaal 4. Hulpvaardigheid

Klusjes in en om jullie huis uitvoeren, voor die ander, omdat je weet dat hij/zij daar zo blij van wordt. Eigenlijk verlicht je de lasten van de ander en daarmee toon jij je liefde. Je zorgt dus graag voor die ander en je maakt het gezellig. Veel herrie en afspraken niet nakomen vind je dus praktisch no go’s als jij deze liefdestaal spreekt.

Liefdestaal 5. Lichamelijke aanraking

Als je deze liefdestaal spreekt, vind jij knuffelen, dicht tegen elkaar aan zitten op de bank of andere intimiteit, het fijnste dat er is. Je kan het dus ook erg vervelend vinden als iemand lichamelijk afstand van je neemt. Als je op lichamelijke manier je liefde uit, dan is toegankelijkheid bij de ander heel belangrijk voor je. Je wil letterlijk voelen dat er van je wordt gehouden.

Kun je voor jezelf bepalen welke liefdestaal jij spreekt? En je liefste? Heeft het inzicht gegeven? Ik ben benieuwd!

Love Story Uncategorized

Latest Articles

Best Wedding Themes

All Demos Included

With Wedding WordPress Theme you will have everything you need to create a memorable and enchanting online presence. Start create your dream wedding site today.

Best Wedding Themes

All Demos Included

With Wedding WordPress Theme you will have everything you need to create a memorable and enchanting online presence. Start create your dream wedding site today.

Shop now our wedding registry, help us to achieve our dreams !

Our Contacts

ADDRESS

1080 Brickell Ave - Miami

United States of America

EMAIL

info@wedding.com

PHONE

Sarah +1 473 483 384

Jane +1 395 393 595

Follow us

Request a Quote

Find out first how much you can go to spend and ask us for more information on our contact page.

Contact Us

Let's Get in Touch

Fout: Contact formulier niet gevonden.